OSA 6. Askelia toipumiseen

Toipuminen alkaa tiedostamisesta. Tietoisuus siitä, että lapsuuden kokemukset, temperamentti ja kasvuympäristö vaikuttavat aikuisiän hyvinvointiin, voi auttaa sinua ymmärtämään omia reaktioita ja käyttäytymismalleja.

Alla olevista asioista voi olla sinulle apua, kun aloitat matkaasi kohti toipumista:

  • Avun hakeminen ammattilaiselta: Jos mahdollista, etsi avuksesi ammattilainen, jonka tiedot löytyvät JulkiTerhikistä. Ammattilainen voi auttaa sinua työstämään menneitä kokemuksia ja kehittämään uusia selviytymiskeinoja.
  • Itsen hyväksyminen: Harjoittele hyväksymään itsesi sellaisena kuin olet. Kaikki tunteet, niin hyvät kuin huonot ovat osa sinua. Sinun ei tarvitse olla täydellinen, sillä kukaan ei ole täydellinen.
  • Ajan antaminen: Muista, että toipuminen vaatii usein aikaa. Ole kärsivällinen itsesi suhteen ja muista, että olet matkalla kohti parempaa huomista.
  • Myötätunto: Ole myötätuntoinen itsellesi. Käsittele itseäsi lempeästi ja ymmärtävästi, aivan kuin lohduttaisit ystävääsi vaikeassa tilanteessa.
  • Vertaistuki: Vertaistuen etsiminen ryhmistä tai ystäviltä voi tukea toipumistasi. Kokemusten jakaminen ihmisten kanssa, jotka ovat käyneet läpi samanlaisia vaikeuksia, voi auttaa sinua tuntemaan olevasi ymmärretty ja hyväksytty.
  • Muista vahvuutesi: Keskity myös omiin vahvuuksiin ja voimavaroihisi. Kun tunnet itsesi vahvemmaksi, voit paremmin kohdata menneisyytesi haasteet. Koeta tehdä valintoja, jotka tukevat hyvinvointiasi.
  • Uusien taitojen oppiminen: Opettele uusia taitoja, joita tarvitset selviytyäksesi stressistä ja vaikeista tunteista. Ammattilainen voi auttaa sinua uusien taitojen oppimisessa.
  • Rakenna tulevaisuutta: Menneisyyden työstäminen ja uusien taitojen oppiminen auttaa sinua rakentamaan tulevaisuuttasi haluamallasi tavalla. Unelmoi, haaveile ja ota pieniä askelia niiden saavuttamiseksi!

Muista myös, että toipuminen ei ole lineaarista, matkalla on sekä hyviä, että huonoja päiviä!

Jaa julkaisu:

Jaa Facebookissa
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa